Adatvédelmi irányelvek

Tájékoztatjuk, hogy az Ön által megadott adatokkal kapcsolatban az adatkezelő a helpicid.com webhelyek és applikáció!

Üzemeltető: Agromedium Kft.
Székhely: 5741 Kétegyháza, Toldi utca 75.
Adószám: 27052361204

A helpicid.com (Üzemeltető: Agromedium Kft., továbbiakban: Üzemeltető) (székhely: 5741 Kétegyháza, Toldi utca 75; adószám: 27052361204) kiemelten fontosnak tartja az Ön által megadott adatok és személyiségi jogainak védelmét és mindent megtesz annak érdekében, hogy megadott adatait biztonságosan kezelje. A weboldal vagy alkalmazás használata során előfordulhat, hogy az azonosítására alkalmas adatokat kérünk Öntől (pl. e-mail cím, cím), melyeknek felhasználása és annak módja az alábbi pontokban van részletezve.

A jelen nyilatkozat a következőket tartalmazza:

1. A jelen Adatvédelmi Nyilatkozat terjedelme és elfogadása

A jelen Adatvédelmi Nyilatkozat a helpicid.com, vagy a Helpicid applikáció által Önről gyűjtött, és Öntől kért adatokra vonatkozik, melyeket azért gyűjtünk, a termék és szolgáltatás fejlesztése céljából, hogy a helpicid.com weboldal vagy applikáció minél pontosabb tájékoztatást nyújthasson a felhasználók, és partnerei számára a weboldalon és az applikációban megjelenő hirdetőfelületekkel, e-mail útján, a mezőgazdaságot és kártevőírtást támogató termékekről, szolgáltatásokról, gépekről, egyéb aktualitásokról, elemzéseket készíthessünk a különböző a weboldalon és/vagy az applikáció használata közben kialakuló trendekről, piackutatási és minőségbiztosítási célokból a felhasználók és partnereink számára.

A helpicid.com webhely és Helpicid applikáció használatával vagy a felhasználói e-mail címe megadásával, a szoftverbe és/vagy weboldalra való belépéssel elfogadja a jelen Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat. Amennyiben nem fogadja el a jelen Adatvédelmi Nyilatkozatot, kérjük, ne használja a helpicid.com webhelyeket és/vagy a Helpicid applikációt, vagy ne adja meg adatait. A helpicid.com webhely és Helpicid applikáció és üzemeltetője a jelen Adatvédelmi Nyilatkozat módosításának jogát fenntartja. Kérjük, hogy rendszeresen ellenőrizze a jelen Adatvédelmi Nyilatkozatot, hogy nyomon követhesse a változtatásokat, illetve informálódjon a személyes és egyéb adatai felhasználásának módjáról.

2. A helpicid.com és Helpicid mobil applikáció által gyűjtött adatok köre

A helpicid.com és Helpicid mobil applikáció különböző forrásokból gyűjthet Önről adatokat, köztük:

 1. A velünk folytatott online és elektronikus kapcsolat során, köztük a helpicid.com weboldalain, mobilalkalmazásokon, üzenetküldő programokon, helpicid.com márkaoldalakon vagy harmadik fél közösségi média oldalain (pl. Facebook) (helpicid.com webhelyek);
 2. A velünk folytatott offline kapcsolat, így közvetlen marketing kampányok, nyomtatott regisztrációs lapok, nyereményjáték jelentkezések, illetve a helpicid.com ügyfélszolgálatának felkeresése során; és
 3. Az olyan online célzott tartalmakkal (mint például reklámok), melyeket a helpicid.com és/vagy Helpicid applikáció és/vagy üzemeltetője a nevünkben eljáró szolgáltató harmadik fél weboldalain vagy alkalmazásain keresztül nyújt, vagy a helpicid.com weboldalon, a hozzá tartozó applikációban, és a tulajdonos birtokában levő weboldalakon.

2/1. A helpicid.com-mal, a webhellyel és az applikációval közvetlenül megosztott adatok

Ezek azok az adatok, melyek egy adott célból oszt meg velünk.

2/2. A helpicid.com webhely vagy a hozzá tartozó applikáció használata közben gyűjtött adatok

A helpicid.com webhely és/vagy Helpicid applikáció használata során információgyűjtő cookie-kat és egyéb technológiákat alkalmazunk.

2/3. Más forrásokból gyűjtött adatok

A termékeink és szolgáltatásaink nyújtása céljából, minőségbiztosítás és piackutatás céljából más törvényes forrásokból is gyűjthetünk Önre vonatkozó információkat. Ilyen források lehetnek harmadik fél adataggregátorok, az Agromedium Kft. promóciós partnerei, nyilvános források és harmadik fél által üzemeltetett közösségi média oldalak.

2/4. Az adatok gyűjtésének célja és felhasználásuk módja

A helpicid.com és Helpicid mobil applikáció kizárólag arra a célra gyűjti és használja fel az adatait, amelyre azt megkapta.

Önről gyűjtött, és Öntől kért adatok, gyűjtésének célja:

 1. A termék és szolgáltatás fejlesztése, hogy a helpicid.com weboldal vagy Helpicid mobilapplikáció minél pontosabb tájékoztatást nyújthasson a felhasználók, és partnerei számára a weboldalon és/vagy az applikációban megjelenő hirdetőfelületekkel, e-mail útján, a mezőgazdaságot és kártevőírtást támogató termékekről, szolgáltatásokról, gépekről, egyéb aktualitásokról, elemzéseket készíthessünk a különböző a weboldalon és/vagy az applikáció használata közben kialakuló trendekről, piackutatási és minőségbiztosítási célokból a felhasználók és partnereink számára. A helpicid.com és Helpicid applikáció a regisztrációnál megadott e-mail címen a későbbiekben tájékoztassa akcióiról és újdonságairól, és partnerei akcióikról és újdonságaikról.
 2. A helpicid.com és/vagy a Helpicid mobil applikációban megjelenő termékek és szolgáltatások használatához szükséges adatokat tároljuk a saját szerverünkön és a felhasználó által igényelt szolgáltatást nyújtó harmadik félnek is továbbíthatjuk (pl.: biztosítás kötés funkció használata esetén az általa kiválasztott biztosítónak).

3. Személyes adatok, egyéb adatok megosztása

A helpicid.com és/vagy Helpicid mobil applikáció az Ön konkrét, erre vonatkozó jóváhagyása nélkül nem osztja meg a személyes adatait semmilyen harmadik személlyel, amely direkt marketing célokra kívánja azt felhasználni.

A helpicid.com webhely és/vagy Helpicid mobil applikáció más célokból megoszthatja az Ön személyes adatait harmadik felekkel, de kizárólag a következő körülmények között:

3/1. Tagvállalatok

A helpicid.com kapcsolt vállalkozásainak jogszerű üzleti célokból átadhatja az Ön személyes adatait.

3/2. Szolgáltatók

A helpicid.com webhely és/vagy Helpicid mobil applikáció jogosult szolgáltatókat, ügynököket és vállalkozókat megbízni a szolgáltatások a helpicid.com webhely és/vagy Helpicid applikáció nevében történő biztosítása, köztük a helpicid.com webhelyek és Helpicid applikáció és az Ön számára elérhető szolgáltatások kezelésére. Ezen harmadik felek a szolgáltatások biztosítása során hozzáférhetnek az Ön adataihoz vagy kezelhetik azokat.

A helpicid.com webhely és Helpicid applikáció az ilyen harmadik felektől, melyek székhelye azon az országon kívül található, ahonnan Ön hozzáfért a helpicid.com webhelyhez, Helpicid applikációhoz vagy szolgáltatáshoz, általában írásos megállapodás formájában megköveteli, hogy az Ön személyes adatai tekintetében minden vonatkozó adatvédelmi törvénynek és biztonsági előírásnak feleljen meg.

3/3. Partnerek és közös promóciók

Amennyiben a helpicid.com webhely és Helpicid applikáció, és/vagy az Agromedium Kft. másik vállalattal közös vagy közösen támogatott programot vagy promóciót tart, melynek során az Ön részvétele esetén a személyes adatait gyűjti és felhasználja.

A személyes adatait kizárólag akkor osztjuk meg másik vállalattal, ha ön előzőleg hozzájárult, hogy az érintett vállalattól közvetlen tájékoztatókat kapjon. Javasoljuk, hogy a személyes adatainak megosztása előtt olvassa el az adott vállalat adatvédelmi nyilatkozatát. Amennyiben nem kívánja, hogy az adatait a helpicid.com webhelyen és applikáción kívül más vállalat is gyűjtse, vagy azokat a helpicid.com webhely és Helpicid applikáció, és/vagy az Agromedium Kft. más vállalattal megossza, mindig választhatja, hogy nem vesz részt egy adott tevékenységben. Amennyiben hozzájárul, hogy másik vállalat is közvetlenül megkeresse, mindig jogában áll a hozzájárulását visszavonni, melyhez közvetlenül kell az adott vállalattal felvenni a kapcsolatot.

3/4. Jogi követelmények és vállalkozásátadás

A helpicid.com webhely és Helpicid applikáció, amennyiben a törvény ezt előírja, vagy amennyiben - saját jóhiszemű megítélése szerint – annak közzététele szükséges valamely jogi eljárás lefolytatásához vagy vele szemben támasztott követelésre adott válaszhoz, közzé teheti az adatait.

Amennyiben a helpicid.com webhely és/vagy Helpicid applikáció egészét vagy részét egy másik vállalat szerzi meg, vagy azzal a helpicid.com webhely és/vagy Helpicid applikáció részben vagy egészben egyesül, a felvásárló fél az adott helpicid.com és/vagy Helpicid applikáció birtokában lévő információkhoz, így az Ön személyes adataihoz is hozzáférést nyer.

4. Az Ön jogai

4/1. A közvetlen üzleti megkeresések lemondásának joga. Ön jogosult a helpicid.com webhelyre és/vagy Helpicid mobil applikácóra vonatkozó közvetlen üzleti megkereséseket, marketing információkat lemondani.

Ehhez a következők a lehetőségei:

 1. kövesse az érintett marketing kommunikációban a lemondásra vonatkozó utasításokat;
 2. amennyiben helpicid.com webhely és/vagy Helpicid applikáció fiókkal rendelkezik, a következő e-mail címen info@helpicid.com lehetősége van marketing küldemények fogadására/lemondására/módosítani; vagy
 3. lépjen velünk kapcsolatba. Tájékoztatjuk, hogy a marketing üzenetek lemondása esetén is kaphat a helpicid.com webhelytől és Helpicid applikációtól adminisztrációs tájékoztatást, és a fiókjához kötődő tevékenységekre vonatkozó értesítéseket (pl. fiókok visszaigazolása és jelszómódosítás);
 4. jogában áll kérni bármely vagy akár az összes Ön által megadott információ és adat törlését, módosítását a következő e-mail címen info@helpicid.com;
 5. ne használja a helpicid.com webhely és/vagy Helpicid applikáció szolgáltatásait.

4/2. Hozzáférés az adatokhoz és az adatok helyreigazítása

Jogában áll a személyes adataihoz hozzáférni. E célból kérheti a hozzáférést a személyes adataihoz. Amennyiben a helpicid.com webhely és Helpicid applikáció nem adhat hozzáférést a személyes adataihoz, úgy a kérelmére adott válaszban megadja annak okát.

Jogosult továbbá kérni, hogy a helpicid.com webhely és Helpicid applikáció a személyes adataiban lévő esetleges pontatlanságokat javítsa. Amennyiben egy helpicid.com webhely és Helpicid applikáció fiókkal rendelkezik, az adatait általában a helpicid.com webhely és/vagy Helpicid applikáció „saját fiók“ vagy „saját profil“ vagy „beállítások”-ra vonatkozó menü megfelelő pontja alatt javíthatja (ha van ilyen). Ha nem, akkor tőlünk is kérheti az adatai javítását e-mailen keresztül, az info@helpicid.com e-mail címeken.

5. Cookie-k és egyéb technológiák

5/1. Mi az a cookie?

A cookie-k kis szövegfájlok, amelyeket az Ön által megnyitott webhelyek helyeznek el az Ön számítógépén. Széles körben használatosak, céljuk a webhelyek működtetése vagy működési hatékonyságának javítása, valamint az, hogy információkat küldjenek a webhely tulajdonosainak.

5/2. Hogyan és miért használjuk a cookie-kat?

A cookie-k segítségével javíthatjuk a helpicid.com webhelyek használhatóságát és funkcionalitását, valamint jobb áttekintést nyerhetünk arról, hogyan használják a látogatók a helpicid.com webhelyeket és az ezek által kínált eszközöket és szolgáltatásokat. A cookie-k révén az Ön személyes szükségleteihez szabhatjuk a helpicid.com webhelyeket, applikációt javíthatjuk felhasználóbarátságukat, visszajelzést kaphatunk ügyfeleink elégedettségéről, és az internet más pontjain is kapcsolatba léphetünk Önnel.

5/3. Egyéb hasonló technológiák

A helpicid.com webhelyek és Helpicid applikáció más nyomonkövető technológiákat is használnak, amelyek szintén segítségünkre vannak abban, hogy a helpicid.com webhelyeket és Helpicid applikációt az Ön személyes szükségletei szerint alakítsuk. Az egyéb nyomkövető technológiák részletei felől érdeklődjön az info@helpicid.com e-mail címeken.

5/4. Cookie-k/egyéni beállítások kezelése

Az Ön feladata aszerint beállítani számítógépét, hogy kíván-e cookie-kat fogadni vagy sem. Böngészője beállításai közül kiválaszthatja azt, hogy cookie-k elfogadása előtt figyelmeztesse Önt, vagy egyszerűen le is tilthatja a cookie-kat. A cookie-k letiltása esetén Ön nem fog hozzáférni a helpicid.com webhelyek és applikáció összes funkciójához. Útmutatásért kattintson böngészője (pl. Internet Explorer, Firefox) „súgó” gombjára. Ne feledje, ha különböző helyeken különböző számítógépeket használ, minden egyes böngésző cookie-kezelését be kell állítania.

Mivel a webjelzők a weboldalak részét képezik, ezeket nem lehet „letiltani”, de az általuk beállított cookie-k letiltásával használhatatlanná tehetőek.

6. Adatbiztonság és megőrzés

6/1. Adatbiztonság

A személyes adatai biztonságának megőrzése érdekében a helpicid.com webhely és Helpicid applikáció számos biztonsági intézkedést alkalmaz, úgymint:

 • Biztonságos üzemeltetési környezet

A helpicid.com webhely és Helpicid applikáció biztonságos környezetbe tárolja az adatokat, melyekhez kizárólag a helpicid.com webhely és Helpicid applikáció munkatársai, ügynökei és vállalkozói szükség szerint férhetnek hozzá. A helpicid.com e tekintetben a bevett ágazati szabványokat is követi.

 • Fizetési információk titkosítása

A helpicid.com webhely és Helpicid applikáció az ágazati szabvány, standard szerinti titkosítással védi az érzékeny pénzügyi információkat, így az Interneten megadott hitelkártya információkat (pl. a helpicid.com online boltjaiban történő fizetések esetén).

 • Fiókhozzáférések hitelesítése

A helpicid.com webhely és Helpicid applikáció a regisztrált fogyasztóitól megköveteli, hogy azonosítsák magukat (pl. e-mail címmel) mielőtt hozzáférnének a fiókjukhoz vagy módosíthatnák azt. A hitelesítés célja a jogosulatlan hozzáférések megelőzése.

Tájékoztatjuk, hogy a védelem nem terjed ki azokra a személyes adatokra, melyeket Ön nyilvános oldalakon, például közösségi weboldalakon önként oszt meg.

6/2. Megőrzés

A helpicid.com webhely és Helpicid applikáció az Ön személyes adatait addig tárolja, amíg azok a meghatározott célra szükségesek figyelembe véve, hogy adott esetben szükség lehet kérdések megválaszolására vagy problémák elhárítására, továbbfejlesztett és új szolgáltatások nyújtására, valamint meg kell felelnünk a vonatkozó törvények, jogszabályok szerinti jogi előírásoknak.

Ennek értelmében az Ön személyes adatait adott esetben egy bizonyos ideig azután is megőrizzük (30-180 nap), hogy Ön beszüntette a helpicid.com webhely és applikáció szolgáltatásainak igénybevételét vagy a weblap és applikáció használatát, és kérelmezte adatainak törlését. Ezen időszak letelte után a helpicid.com webhely és Helpicid applikáció munkatársai az adatokat biztonságos módon törlik vagy megsemmisítik.

7. Kapcsolat

A helpicid.com és/vagy Helpicid applikáció a jelen Adatvédelmi Nyilatkozat keretében kezelt adatok tekintetében „adatkezelőként“ jár el. Ha bármilyen kérdése van a személyes adatai kezelését illetően, vagy kérdéseket kíván feltenni adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatban, kérjük, lépjen kapcsolatba a helpicid.com webhely, Helpicid applikáció és Agromedium Kft. munkatársaival: az info@helpicid.com email címen.

8. Hol találhatok további tájékoztatást a helpicid.com weblappal és Helpicid applikációval, valamint a jogaimmal és kötelezettségeimmel kapcsolatos kérdésekről?

További felmerülő kérdéseivel kapcsolatban az info@helpicid.com e-mail címen kaphat tájékoztatást, ahol igyekszünk minden kérdésére választ adni.

Amennyiben Ön mégis úgy véli, hogy adatait a helpicid.com és/vagy Helpicid applikáció jogellenesen kezeli, akkor Ön választása szerint a Békés Megyében illetékes Törvényszékhez vagy lakóhelye, vagy tartózkodási helye szerint illetékes Törvényszékhez fordulhat.

Jogorvoslati lehetőséggel, bejelentéssel továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál is élhet: (1121 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail: ügyfelszolgalat@naih.hu).

9. A helpicid.com webhely és Helpicid mobil applikáció Adatvédelmi Nyilatkozatában milyen törvényi definícióval rendelkező sajátos kifejezéseket használnak?

Jelen nyilatkozat alkalmazása során:

 • „személyes adat“

Az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.

 • „adatkezelő”

Az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajttatja.

 • „adatkezelés”

Az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése.

 • „adattovábbítás”

Ha az adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé teszik.

 • „adattörlés”

Az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges.

 • „adatfeldolgozás”

Az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől.

 • „adatfeldolgozó”

Az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződés alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő megbízást is - személyes adatok feldolgozását végzi.

 • „harmadik személy”

Olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, amely vagy aki nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval.

 • „helpicid.com”

A jelen Adatvédelmi Nyilatkozatban mindenkor a helpicid.com weboldal és Helpicid applikációra és leányvállalataira illetve kapcsolt vállalkozásaira vonatkozik.

10. Záró rendelkezések

A helpicid.com webhely és Helpicid applikáció üzemeltetője fenntartja magának a jogot, hogy alkalmanként megváltoztassa jelen Adatvédelmi Nyilatkozat rendelkezéseit. Kérjük, rendszeresen ellenőrizze Adatvédelmi Nyilatkozatunkat, hogy nyomon kövesse a változtatásokat, illetve informálódjon, hogy a változások hogyan érintik Önt.

A jelen Adatvédelmi Nyilatkozatban nem szabályozott kérdésekben az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Felhasználó a helpicid.com weboldal és a Helpicid mobil applikáció látogatásával, felhasználásával elfogadja a jelen Adatvédelmi Nyilatkozatot, a kapcsolódó részekben a helpicid.com és a Helpicid mobil applikáció Használati Feltételeit.

Kétegyháza, 2021-05-21